Het zonovergoten Sicilië is één van de grootste wijnstreken van Italië en kent op het gebied van wijn een eeuwenlange geschiedenis. Verschillende volkeren hebben hier geregeerd: van de Grieken tot de Romeinen en van de Spanjaarden tot aan de Arabieren. Maar het waren de Grieken die de wijnbouw al in de achtste eeuw voor Christus op het eiland hebben geïntroduceerd. Naast wijn zijn olijfolie en graan ook altijd essentiële landbouwproducten voor Sicilië geweest. Siciliaanse wijn Waar het eiland tot aan de jaren '80 vooral bekend stond om de massa- en overproductie van onder andere de versterkte Marsala wijn, heeft Sicilië dat imago gelukkig achter zich gelaten. De omslag heeft veel tijd in beslag genomen, maar dankzij de verbeterde wijnbouwtechnieken en het feit dat veel wijnboeren zelfstandig zijn gaan werken, heeft dat voor een enorm impuls van de kwaliteit van de Siciliaanse wijn gezorgd. Daarnaast had Sicilië altijd al profijt van het vele aantal zonuren, de weinige neerslag én de
Siciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, ...
Meer over deze wijn
Deze Nerello Mascalese wordt de koningin van Sicilië genoemd. Want alles aan deze Italiaanse rode wijn is satijnzacht met een majestueus verfijnde luxe (van ceder, vanille en mokka) naast ...
Meer over deze wijn
Een bekende Italiaanse vinificatiemethode om wijnen met een licht zoet karakter te maken, is Appassimento. Deze methode is in Veneto ontwikkeld, maar wordt ook in andere wijnregio's ...
Meer over deze wijn
Interesse voor wijn van vulkanische bodem neemt steeds meer toe. En dan is Italië hét walhalla voor liefhebbers van deze terroirwijnen met alle actieve en uitgedoofde vulkanen. Zelfs als een ...
Meer over deze wijn
Kleine familiebedrijven zijn in Pauillac zijn zeldzaam, maar bij Château Les Landes de Cach is dat anders. In 1979 kocht Henri Musso een klein perceel met een oud huisje. Sindsdien heeft hij ...
Meer over deze wijn
De DOC Brindisi beslaat slechts 300 ha en daarmee is het zo'n beetje de kleinste van Puglia. Klein maar fijn. Want het is toevallig wel de beste grond voor de Negroamaro-druif. En dat proef ...
Meer over deze wijn
Piemonte ligt in het noordwesten van Italië en is één van de meest bekende wijnstreken van het land. Piemonte betekent letterlijk vertaald 'aan de voet van de berg' en de invloeden ...
Meer over deze wijn
In deze rode Italiaanse wijn worden de sappige kersen van Barbera, de aardse specerijen van Barolo en de zoete fruitweelde van Amarone gecombineerd. Het beste van drie werelden in één wijn! ...
Meer over deze wijn