De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn
Siciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, ...
Meer over deze wijn
De Vento Caldo Syrah uit Sicilië imponeerde door zijn kracht en enorme rijkdom aan fruit. De druiven voor deze Siciliaanse wijn drogen 15 tot 20 dagen aan de stokken voor ze worden geoogst. ...
Meer over deze wijn
Deze Nerello Mascalese wordt de koningin van Sicilië genoemd. Want alles aan deze Italiaanse rode wijn is satijnzacht met een majestueus verfijnde luxe (van ceder, vanille en mokka) naast ...
Meer over deze wijn
De vaak gehoorde kritiek dat Pinot Grigio wel lekker wegdrinkt, maar weinig karakter heeft, gaat niet op voor deze uitbundig frisse Rosatti Pinot Grigio uit Sicilië. Pinot Grigio is een ...
Meer over deze wijn
De blauwe druif Nero d'Avola is de bekendste wijn van het Italiaanse eiland Sicilië. Deze inheemse druif wordt bijna alleen maar op dit eiland verbouwd en brengt fruitige en zachte rode ...
Meer over deze wijn
In Italië weten ze wel hoe je een loepzuivere rosé maakt. Stuivend fris Siciliaans met rode besjes en roze grapefruit. Heerlijk als aperitief of bij gegrilde vis.
Meer over deze wijn
Het zonovergoten Sicilië is één van de grootste wijnstreken van Italië en kent op het gebied van wijn een eeuwenlange geschiedenis. Verschillende volkeren hebben hier geregeerd: van de ...
Meer over deze wijn
Een bekende Italiaanse vinificatiemethode om wijnen met een licht zoet karakter te maken, is Appassimento. Deze methode is in Veneto ontwikkeld, maar wordt ook in andere wijnregio's ...
Meer over deze wijn