De druiven worden eind september handmatig van de 40 jaar oude wijnstokken geknipt. Ze worden dan in 6 kilo kratten gelegd die dan in een speciale droogruimte voor ongeveer 100 dagen geventileerd staan in te drogen. Het gewichtsverlies is hierdoor 50% maar nog belangrijker is dat al het lekkers in de druiven nu heel mooi geconcentreerd is. Na een fermentatie van een maand (!!) gaat de wijn voor 2 jaar in gebruikte Barriques voor de rijping. Na de botteling blijven deze juwelen nog 6 maanden in de kelders van La Dama voor dat ze naar Nederland komen. Paradijs komt redelijk dichtbij na het proeven van dit elixier.Kan nog makkelijk 15 jaar worden weggelegd.
Om Recioto te maken, worden de druiven eerst ingedroogd. Bij de alcoholische vergisting worden niet alle suikers omgezet in alcohol waardoor je een zoete wijn krijgt. Heerlijk bij ...
Meer over deze wijn
Valpolicella Ripasso heeft extra veel vulling doordat hij twee keer vergist. Met de volle smaak van rijpe kers, specerijen en chocolade. Lekker bij pasta en pittige kaas. Voor de AH ...
Meer over deze wijn
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze robijnrode wijn heeft een donkere kern. In de neus komen delicate geuren naar voren die doen denken aan kersen, wilde bessen en kruiden. In de mond is deze Valpolicella fluwelig met ...
Meer over deze wijn
Helder gele kleur met een geur van vers fruit sinaasappel en Engelse snoepjes. De wijn spat uit het glas. Verrassend elegante smaak erg sappig met een mooie ronde aanzet ananas appel perzik ...
Meer over deze wijn
Mooie blend van de kleurrijke koele en sophisticated Grenache met de kruidige zwoele en rijke Syrah. De wijngaarden liggen rondom het domaine op het plateau van Châteauneuf en de wijnstokken ...
Meer over deze wijn
Meer dan 40 jaar oude wijnstokken sieren de wijngaard op de toplocatie van Weingut Knab in de Wihlbach. De kalkrijke lössbodem produceert wijnen met exotisch fruit, elegantie en fijne ...
Meer over deze wijn