De Pedro Ximenez van Emilio Hidalgo is stroperig, dik, licht geel/ bruin met een roestbruin diep hart. Een PX sherry vol weldadig zoete vruchten, krenten, honing, zoethout, tabak, walnoot en karamel. Uiterst complex en ondersteund door fijne zuren waardoor alle nuances van karamel, krenten en stroperige honing luxe goed tot uiting komen. De smaak is verleidelijk lekker en adembenemend lang. Bodegas Emilio Hidalgo werd opgericht in 1874 in het historische centrum van Jerez de la Frontera. In 1874 waren het de neven José en Emilio Hidalgo die het wijnhuis openden. Een leuk weetje is dat sommige van de oorspronkelijke solera's uit de jaren 1860 en 1870 zijn nog steeds in gebruik zijn. Hier worden nu enkele prachtige complexe wijnen mee geproduceerd. PX Sherry PX Sherry is een Spaanse dessertwijn die door middel van het solera-systeem wordt produceerd: een unieke rijpingstechniek waarmee jongere en oudere wijnen continu met elkaar gemengd worden. Dit proces kan wel zo'n drie tot vijf jaar
Kleine familiebedrijven zijn in Pauillac zijn zeldzaam, maar bij Château Les Landes de Cach is dat anders. In 1979 kocht Henri Musso een klein perceel met een oud huisje. Sindsdien heeft hij ...
Meer over deze wijn
De DOC Brindisi beslaat slechts 300 ha en daarmee is het zo'n beetje de kleinste van Puglia. Klein maar fijn. Want het is toevallig wel de beste grond voor de Negroamaro-druif. En dat proef ...
Meer over deze wijn
Piemonte ligt in het noordwesten van Italië en is één van de meest bekende wijnstreken van het land. Piemonte betekent letterlijk vertaald 'aan de voet van de berg' en de invloeden ...
Meer over deze wijn
In deze rode Italiaanse wijn worden de sappige kersen van Barbera, de aardse specerijen van Barolo en de zoete fruitweelde van Amarone gecombineerd. Het beste van drie werelden in één wijn! ...
Meer over deze wijn