Sangiovese is het nationaal Italiaanse druivenras dat van noord tot zuid staat aangeplant. In Emilia Romagna, in het noorden, geeft het hele frisse, sappige eet wijnen waar het fruit het glas uit swingt. De druiven worden met de hand geplukt. De wijn ondergaat een traditionele rode vinificatie met de maceratie op de schil om op deze manier de kleur en aroma extractie te verbeteren.
Paarsrood, glanzend. Rode kersen en pruimen, rijp en sappig, domineren niet alleen de geur maar ook de smaak. Fruitgedreven maar ook uitgerust met frisse zuurtjes die voor een spannende balans zorgen. Fluwelen tannine.
Deze wijn smaakt nog beter in combinatie bij pittige pasta, rood vlees, pizza en oude kazen.
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn
Rosé-kleur. Fijne mousse. Zachte neus met klein rood fruit, mineralen en licht oxidatieve tonen. In de mond rood fruit, yoghurt en mineraliteit en met goede afdronk. ...
Meer over deze wijn
Overtuigende Loire Sauvignon Blanc. Mineralig, stenig, echt droog en knetterfris. Sappig van smaak met jonge witte perzik, gras, citroen, buxustakjes en subtiel groene asperges. Frisgroen, ...
Meer over deze wijn
Gemaakt 'tussen de zeeën' (in het Italiaans, "Tra I Mari") Tramari Rosé is een elegante en lichte rosé, verfijnd en toch casual, geboren in de zonneschijn van de Salento-zomers. Met bloemen ...
Meer over deze wijn