Flor de la Mar is gemaakt van 100% Moscatel de Setúbal afkomstig van de oudere wijngaarden van Casa Ermelinda Freitas gelegen in Fernando Pó, Palmela.Vinificatie in RVS tanks, tijdens de gisting wordt er neutrale alcohol van 77% vol toegevoegd waardoor het gistingsproces stopt en restsuikers achterblijven in de wijn. Daarna volgt een rijping van 24 maanden in halve eikenhouten vaten.
De wijn heeft een prachtige goud-oranje kleur met licht bruine schakeringen. In de geur zeer complex met aroma’s van noten, rozijnen, sinaasappelmarmelade. De smaak is zacht, zoet, fruitig met tonen van rozijnen en honing. De lange afdronk is mooi in balans tussen fruitigheid en frisse levendige zuren. Echt een prachtige wijn!
De ideale begeleider van kaas, noten, crème brûlée, lichte chocoladedesserts, fudge en vele andere heerlijke zoetigheden.
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn
Rosé-kleur. Fijne mousse. Zachte neus met klein rood fruit, mineralen en licht oxidatieve tonen. In de mond rood fruit, yoghurt en mineraliteit en met goede afdronk. ...
Meer over deze wijn
Overtuigende Loire Sauvignon Blanc. Mineralig, stenig, echt droog en knetterfris. Sappig van smaak met jonge witte perzik, gras, citroen, buxustakjes en subtiel groene asperges. Frisgroen, ...
Meer over deze wijn
Gemaakt 'tussen de zeeën' (in het Italiaans, "Tra I Mari") Tramari Rosé is een elegante en lichte rosé, verfijnd en toch casual, geboren in de zonneschijn van de Salento-zomers. Met bloemen ...
Meer over deze wijn