Brunello di Montalcino is zeker een van de meest bekende en gekoesterde wijnen ter wereld. Het is een rode wijn van buitengewone elegantie en concentratie verkregen door een lang rijpingsproces. Het heeft een volle en etherische geur met hints van wilde bessen, zwarte kers en vanille.
Verscheidenheid van de druiven: 100% Sangiovese - beperkte hoeveelheid - alleen geproduceerd in de beste jaargangen. Oogstperiode in de eerste helft van oktober. De druiven worden gesneden en geperst, waarna het fermentatieproces plaatsvindt. De druiven schillen en de mostfermentatie duurt ongeveer 20 dagen. Nadat de wijn is afgeladen, wordt deze opgeslagen in containers in getemperde kamers om de malolactische gisting te bevorderen.
Rijping: tot 42 maanden, een deel in Slavonische eikenhouten vaten en een deel in Franse eikenhouten barrique.
Diep robijnrood, neigend naar granaat. Complex en intens aroma van kersen, frambozen, zoethout en balsem. Vol, met evenwichtige tannines en mooie zuren met een lange afdronk van rijp fruit en kruiden.
Ideaal bij langgekruide kazen, rood vlees zowel gegrild als gestoofd, wild, wild zwijn, pittige schotel van rund- en varkensvlees. Serveer op 18°/20 °C
Extra lang gerijpte Brunello di Montalcino gemaakt van de allerbeste druiven van het Villa al Cortile landgoed van Piccini. Hij rijpt maar liefst 36 maanden op eikenhout. Alcoholpercentage: 14,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Schitterende"top Brunello Riserva". Kersen, gedroogd rood rijp fruit, complex, krachtig en zachte lange afdronk. Deze intense Riserva met 48 maanden Franse barriques en Slavonische tonneaux ...
Meer over deze wijn
98/100 punten, schitterende"top Brunello Riserva". Kersen, gedroogd rood rijp fruit, complex, krachtig en zachte lange afdronk. ...
Meer over deze wijn
98/100 punten (2010) van James Suckling voor deze schitterende Riserva Brunello di Montalcino 2010, vol, krachtig, maar ook zijdezacht en schitterend in balans. ...
Meer over deze wijn
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn
Rosé-kleur. Fijne mousse. Zachte neus met klein rood fruit, mineralen en licht oxidatieve tonen. In de mond rood fruit, yoghurt en mineraliteit en met goede afdronk. ...
Meer over deze wijn
Overtuigende Loire Sauvignon Blanc. Mineralig, stenig, echt droog en knetterfris. Sappig van smaak met jonge witte perzik, gras, citroen, buxustakjes en subtiel groene asperges. Frisgroen, ...
Meer over deze wijn
Gemaakt 'tussen de zeeën' (in het Italiaans, "Tra I Mari") Tramari Rosé is een elegante en lichte rosé, verfijnd en toch casual, geboren in de zonneschijn van de Salento-zomers. Met bloemen ...
Meer over deze wijn