Cresasso, een rode wijn gemaakt van pure Corvina Veronese. De Cresasso is een wijn die afkomstig is na zorgvuldig onderzoek en selectie van de beste druiven van Corvina. Het handmatig oogsten gebeurt in twee fases. Een eerste selectie wordt gemaakt in de tweede helft van september, waarna de druiven na het plukken op een plateau worden gelegd om voor twee maanden te drogen. Vervolgens volgt fermentatie gedurende 20 dagen en waarna de wijn voor 24 maanden oudert op Frans eiken vaten. De rest van de corvina wat niet tijdens de oogst is verzameld, wordt verder gerijpt tot eind oktober, waarna het wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Een fraaie, robijnrode wijn met een belangrijke structuur en alcoholgehalte. De neus doet denken aan rood fruit zoals zwarte kersen, kersen en kruidige tonen van peper en wierook, geuren van de Corvina druif.
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn
Rosé-kleur. Fijne mousse. Zachte neus met klein rood fruit, mineralen en licht oxidatieve tonen. In de mond rood fruit, yoghurt en mineraliteit en met goede afdronk. ...
Meer over deze wijn
Overtuigende Loire Sauvignon Blanc. Mineralig, stenig, echt droog en knetterfris. Sappig van smaak met jonge witte perzik, gras, citroen, buxustakjes en subtiel groene asperges. Frisgroen, ...
Meer over deze wijn
Gemaakt 'tussen de zeeën' (in het Italiaans, "Tra I Mari") Tramari Rosé is een elegante en lichte rosé, verfijnd en toch casual, geboren in de zonneschijn van de Salento-zomers. Met bloemen ...
Meer over deze wijn